Alkoholbrännare

Detta är ett måste skulle vi säga, och det är en otroligt liten sak som fungerar som en alkoholbrännare. Med denna lilla robusta prylen har du alltid med dig en möjlighet att tillaga mat var du än befinner dig. Allt du behöver göra är att fylla den med T-röd, och sedan tänder du på. Sätt på din kastrull eller stekpanna och börja tillaga maten.

LÄS MERA OM PRODUKTEN HÄR

Portabel gasspis med kastruller

Här är ytterligare ett väldigt bra alternativ för dig som vill säkerställa att du kan tillaga mat oavsett vad som än händer. Med denna gasspis som är av otroligt bra kvalitet, får du också med flera kastruller i kittet. Vi tycker att du helt klart ska välja detta kittet istället för ovannämnda om du inte redan har kastruller som passar bra för gasköks användning.

LÄS MERA OM PRODUKTEN HÄR
Portabel gasspis med kastruller

Varför är det så viktigt med stormkök?

Det säger sig självt att kunna laga mat vid en överlevnads sitation är överlevnad på riktigt, och matlagning är en väldigt stor del utav det. Det räcker helt enkelt oftast inte bara med att kunna hitta ätbara saker, du måste i många fall också se till att tillaga maten. Gör du inte det så riskerar du att få både bakterier, virus och andra otrevligheter i dig. Det kan helt enkelt kosta mer än vad det smakar i slutändan utan riktig noggrann tillagning av maten först. Så detta är anledningen till varför vi sätter olika typer av gaskök för matlagning som nummer ett i våran prepping lista.

Har det någon betydelse med kvalitet?

När det kommer till det här med kvalitet på kökstillbehör för en prepper, så kan det har väldigt stor betydelse. I många andra fall kan man helt klart resonera som så att man hellre tar 20 kastruller från IKEA för 100 kr styck, än att välja endast att köpa en för 2000 kr. Och det är kanske inte helt fel tänkt att i många fall kommer 20 kastruller troligtvis hålla längre än en enda som kostar 20 gånger så mycket. Men som prepper är det otroligt opraktiskt att konka runt på 20 stycken kastruller. Det lämnar bara ett alternativ kvar, att du skaffar den allra bästa som håller väldigt länge istället.

SE HELA PREPPING LISTAN

Gå tillbaka till våran prepping lista för att se vilka fler saker vi tycker du behöver överväga att införskaffa för att vara på den säkra sidan.